Hundratals döda efter tsunami i Indonesien

1:30 min

Efter de kraftiga jordskalven och efterföljande tsunami stiger nu dödssiffran i Indonesien till 384.

Det var i går som ön Sulawesi drabbades av flera jordskalv och en tsunami slog in över staden Palu.

Filmer visar hur folk flyr i panik när den nästan två meter höga tsunamivågen drar in över staden Palu på den indonesiska ön Sulawesi igår eftermiddag. Enligt en läkare i Palu som har pratat med lokala medier så är det minst trettio personer som har omkommit efter tsunamin.

Det här är siffror som inte är bekräftade av de indonesiska myndigheterna. Området kring staden Palu drabbades av en rad starka jordskalv under fredagen. Det största skalvet mättes till magnituden 7,5 och det var det som orsakade den tsunami som drog in över området.

Det är svårt att få några konkreta uppgifter om antalet döda, skadade eller hur stor förödelse skalven och den efterföljande tsunamin har orsakat.

De indonesiska myndigheterna har haft problem att samordna räddningsinsatserna i området där det bor runt trehundrafemtio tusen personer, det eftersom jordbävningarna orsakade strömavbrott som bröt stora delar av kommunikationen med Palu. Den lokala flygplatsen är stängd efter att tsunamin dränkte landningsbanan.

De ögonvittnesskildringar som har kommit ut berättar om panik i staden när tsunamin kom och stor materiel förödelse i området.

Myndigheterna i Indonesien har nu dragit igång den största räddningsinsatsen sedan jordbävningen på ön Lombok i augusti då över femhundrafemtio personer omkom.