En död efter båtolycka utanför Lysekil

2:18 min

En man i 65-årsåldern har avlidit efter att en mindre motorbåt förlist i havet utanför Lysekil på fredagen. En kvinna i samma ålder vårdas på sjukhus med svåra skador efter olyckan.

– Kvinnan var vid liv och flygs till Sahlgrenska, och vi vet inte riktigt hur det kommer att gå, säger Jan Bäckström, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Västra Fyrbodal till P4 Väst.

På lördagsförmiddagen var kvinnans tillstånd livshotande, men senare på kvällen meddelade Sahlgrenskas presstjänst att läget är allvarligt men stabilt.
 
Larmet om olyckan kom vid klockan 17.20 och paret hittades på olika ställen i vattnet.

– Det var en segelbåt som hittade en av personerna och tog upp den personen i båten och larmade ambulans. Då gick Sjöräddningen ut och hittade ytterligare en person som de förde in till land, säger Ulrik Ohlsson, insatsledare från räddningstjänstförbundet Mitt Bohuslän.
 
Sökandet fortsatte då det inledningsvis var oklart hur många som befunnit sig i båten, men avbröts senare efter uppgifter om att det troligen bara varit två personer ombord.

Båten, en liten plasteka, hittades på tio meters djup.

– Vi vet inte vad som har hänt. Vi får hoppas kvinnan överlever så att vi får prata med henne, säger Jan Bäckström på polisen.

Polisen misstänker inget brott, men kommer försöka ta reda på vad som hänt för att helt utesluta brott enligt Jan Bäckström.