Jönköping

Här är lekplatsen tillbaka - efter åtta år

2:13 min

Efter många turer fram och tillbaka invigs under lördagen den nya lekplatsen på Kättilstorp i Jönköping, åtta år efter att den gamla revs för renovering.

Efter mycket om och men har nu äntligen Kättilstorp i Jönköping fått tillbaka sin lekplats. 

2010 revs den, då den var i behov av renovering. Men ingen renovering blev av, och det är först nu kommunen har byggt en ny i det barntäta villaområdet.

Under lördagen klipper de bandet och inviger den nya lekplatsen med sång, korv med bröd och såklart lek. Och Villaföreningen på Kättilstorp som kämpat för lekplatsen, vill nu släppa de problem som varit och blicka framåt.

– Det känns helt fantastiskt, nu har vi fått det som vi längtat efter, säger Elisabeth Hedfors, en av dem som bor på området och är med i Villaföreningen.

Tidigare har Jönköpings kommun kritiserats för hur dom prioriterar lekplatserna i kommunen. Anders Jörgensson som är ordförande i tekniska nämnden håller med om att systemet är trögt, och säger att tekniska nämnden fick knappt hälften av pengarna de ansökte om för lekplatserna i Jönköpings kommun.

– Det är pengabrist. I tekniska nämnden har vi alltid velat ha den dubbla summan, men fått det halverat sen i budgetarbetet, säger Anders Jörgensson.