Dödssiffran fortsätter stiga efter tsunami i Indonesien

2:03 min

Efter de kraftiga jordskalven och efterföljande tsunami stiger nu dödssiffran i Indonesien till 384.

Det var i går som ön Sulawesi drabbades av flera jordskalv och en tsunami slog in över staden Palu.

Chockade och svårt skadade människor trängs utanför ett sjukhus i Palu utan att kunna få den hjälp dom behöver. Sjukhusen i området rapporterar om skador på byggnaderna.

Bristen på elektricitet gör det svårt att behandla de hundratals skadade som kommet in till sjukhusen.

En läkare berättade för en lokal tv-kanal att man har fått in mängder med skadade som fyller sjukhuset. Den indonesiska katastrofmyndigheten bekräftar att dödstalet har ökat kraftigt efter gårdagens tsunami.

Anledningen till att dödssiffran plötsligt steg dramatiskt är att när dagen grydde kunde man se den totala omfattningen av katastrofen och när man började söka efter överlevande i de rasmassor som ligger spridda längs staden Palus strandlinje.

Bilder visar hur hus har rasat och mängder av bråte har strömmat med vattenmassorna och dragit med sig eller begravt människor i sin väg.

Ett stort räddnings- och sökarbete har nu inletts. Det försvåras av att den lokala flygplatsen är stängd efter att vatten från tsunamin har översvämmat landningsbanan och jordskalven skadat flygledartornet.

Många av vägarna till Palu är raserade eller svårt skadade av jordskalvet som mättes till magnituden 7,5. Det bidrar till att det är mycket svårt att ta sig fram till de drabbade regionen.

Nu tar sig räddningspersonal från hela Indonesien till området med hjälp av båt och helikopter. Bristen på elektricitet gör även att kommunikationerna med Palu har legat nere under natten och morgontimmarna. Nu börjar det komma igång igen tack vare att vissa mobilmaster är kopplade till solenergi.

Myndigheterna befarar att antalet omkomna kommer att stiga ytterligare under de närmsta dagarna när räddningsmanskap börjar söka i de många raserade byggnaderna som finns utanför staden.

Palu ligger på den centrala delen av ön Sulawesi i norra Indonesien och har cirka trehundra femtiotusen invånare.