GÖTEBORG

Hermansson öppnar upp för att tala med Wannholt

1:48 min

Socialdemokraternas Ann-Sofie Hermansson tycker det är bra att man från Alliansens sida står upp för Västlänken. Men hon är ändå positiv till att samtala med Demokraterna.

Det säger Socialdemokraternas gruppledare till P4 Göteborg dagen efter att  förhandlingarna mellan Demokraterna och Alliansen i Göteborg har avbrutits.

– Det som känns bra i det här är att man faktiskt håller i runt Västlänken från Alliansens sida. Det hoppas jag ska fortsätta framåt också.

Ann-Sofie Hermansson öppnar upp för nya blocköverskridande  konstellationer i Göteborg, men Västlänken kan hon inte tänka sig att göra avkall på.

På frågan om att samtala med Martin Wannholt säger Socialdemokraternas gruppledare att hon har respekt för att 17 procent av göteborgarna röstade på Demokraterna och att det finns andra saker än Västlänken som Wannholt har varit inne på.

Men tror du han är intresserad av det?

– Det han uttrycker nu är ju väldigt mycket tvärtom, men vi får se var detta utvecklar sig. Jag ser nog försiktigt positivt på det här, säger Ann-Sofie Hermansson. 

När kan göteborgarna räkna med besked om hur staden ska styras de närmaste fyra åren?

Inom det snaraste hoppas jag. Med det sagt får man ändå skynda lite långsamt så man hinner prata med varandra, säger hon.