SHL-kollen: Matchstraff, PP-succé och arg målskytt

2:06 min

Radiosportens ger här koll på vad som hände i dagens SHL-matcher. Det handlar om lagkaptenen som åkte på matchstraff, juniorens PP-succé och en arg målskytt i Skellefteå.

Linköping-Luleå 2-1: Matchstraff för lagkaptenen

Luleå åkte på sin fjärde raka förlust i SHL sedan backstjärnan Erik Gustafsson åkt på matchstraff. Händelsen inträffade i andra perioden då Gustafsson tacklade James Wright med armbågen mot huvudet. Gustafsson kan nog förvänta sig ett par matchers avstängning.

Utan Gustafsson tillgänglig gick Luleå på knäna och Linköping kunde gå från 0-0 till 2-0.

– Det sliter mycket på spelarna att få en femma emot sig, säger Luleås Johan Harju till Radiosporten.

Radiosportens expert Challe Berglund listade Gustafsson som en av de bästa nyförvärven inför säsongen, men Tre Kronor-spelaren har bara noterats för en poäng hittills och varit inne på flera baklängesmål.


Malmö-Djurgården 4-3 (e. str.): Juniorens PP-succé

19-årige Emil Bemström har fått en drömstart på sin första säsong i SHL. Forwarden har gjort fem mål på fem matcher och toppar därmed skytteligan tillsammans med Linköpings Nick Sörensen. Noterbart är att fyra av Bemströms mål har kommit i powerplay, så även målet i matchen mot Malmö. Bemström fick stå omarkerad vid bortre stolpen och med sin högerhandsfattning klippte han till direkt.

Noterbart är att det är femte raka matchen mellan Malmö och Djurgården som slutade 3-3 efter ordinarie tid. Malmö tog sedan bonuspoängen efter straffar.

Skellefteå-HV71 2-3 (e. str.): Ericsson arg målskytt

Skellefteås veteran Jimmie Ericsson lyckades med bedriften att både göra mål och bli utvisad i samma matchminut. Det inträffade i tredje perioden då han först reducerade till 1-2, men sen hamnade i slagsmål med Robin Figren. Skellefteå kvitterade sen till 2-2, men bonuspoängen gick till HV71 efter straffar.

Mora-Brynäs 3-2 e förl: Brynäs fortsätter förlora

Mora räddades av målvakten Christian Engstrand som storspelade. Skottstatistiken 30–12 efter två perioder visar Brynäs dominans trots det målmässiga underläget. Det här var Brynäs fjärde förlust på fem matcher.

Växjö-Örebro 3-4 e str: Palushaj straffade mästarna

Det vill inte riktigt lossna för de regerande svenska mästarna. Säsongens första seger kom i förra omgången, men tillbaka i förlorarspåret igen.

Fjolårets målkung i Brynäs ser ut att bli ett superförvärv för Örebro. På lördagskvällen satte han den avgörande straffen.

Matchfakta från lördagens SHL-matcher här