Sporten P4 Kronoberg

Växjö DFF missade chansen – förlorade på tilläggstid

1:42 min

Under lördagseftermiddagen hade Växjö DFF chansen att säkra kontraktet i Damallsvenskan. Seger hade räckt för Växjös del, men istället slutade mötet mot LB07 med en tung 2–1-förlust.

Förutsättningarna var tydliga. Seger för Växjö DFF borta mot LB07 och kontraktet i Damallsvenskan skulle vara säkrat. Och det såg länge bra ut för Växjö.

Anna Anvegård gav Växjö ledningen redan i den nionde minuten och det resultatet stod sig fram till halvtid. En bit in i den andra halvleken började Limhamn Bunkeflo ta över matchen och i den 70:e minuter kom kvitteringen – efter en dråplig situation.

Växjös målvakt Katie Fraine skulle rensa bollen, men lyckades pricka hemmalagets Rakel Hönnudóttir. Bollen flög därefter i en båge över Växjömålvakten och letade sig in i mål.

Sista kvarten svängde matchen fram och tillbaka, och det såg länge ut att sluta oavgjort. Men i den 95:e minuten tråcklade sig bollen fram till LB07:s Julia Welin, som placerade in 2–1 för hemmalaget och därmed avgjorde matchen.

För LB07 var det tre blytunga poäng då laget fortsatt ligger under strecket, men nu tagit sig upp på samma poäng som Vittsjö. Växjö kan säkra kontraktet i nästa omgång, men det beror på hur det går för LB07 och Vittsjö.