Nöjd Fahlin missade medalj i cykel-VM

1:34 min

Örebrocyklisten Emilia Fahlin gjorde sin bästa insats i ett mästerskap när hon blev fyra i linjeloppet i VM. Hon var länge med i jakten på en bronsmedalj, men fick ge sig sista biten.

– Det har varit en väldigt tuff dag, precis som det ska vara på ett VM. Allt har gått som jag har velat och det känns som att en fjärdeplats är bättre än vad jag någonsin kunnat önska. Jag tror att jag har överraskat mig själv lite, säger Emilia Fahlin. 

Hon var med i täten under större delen av loppet. Sista milen försvann dock medaljhoppet då först Anna van der Breggen, Nederländerna, och Amanda Spratt, Australien, stack iväg. Sedan tog italienskan Tatiana Guderzo greppet om bronsplatsen. Upp till bronset skiljde det till slut 47 sekunder för Emilia Fahlin, som fick spurta rejält på slutet för att ta fjärdeplatsen. 

– Jag lyckades kämpa mig tillbaka till de två tjejerna som jag tappat lite på i en backe. Och då visste jag att jag nog skulle kunna ta dem i en spurt. Det var mycket känslor när jag kom över mållinjen, säger hon.