Sporten P4 Kronoberg

Lakers hundradel från seger mot Örebro

1:53 min

Efter 2-2 i full tid gjorde Växjö en bra förlängningsperiod och Pesonen gjorde mål på slutsignalen. Målet dömdes dock bort med hundradels marginal och Örebro vann sedan straffläggningen.

I en jämn första period var det Örebro som hittade målet först i en match där båda lagens målvakter gjorde bra insatser, Viktor Andrén, Växjö och Stefan Steen, Örebro. Målet styrdes in av Aaron Palushaj på backen Kristian Näkyväs skott.

Hemmalaget fick bra besked i andra då tilltänkta målskyttar som Austin Ortega och Roman Horak båda hittade målet. Dessutom fick Växjö spelet dit man ville med mycket puckinnehav och lång press i offensiv zon.

Det mesta av matchens dramatik kom dock efter ordinarie matchtid som slutade 2-2 efter att Tylor Spink kvitterat i tredje perioden. I förlängningens spel tre mot tre var Växjö bäst och i sista minuten fick hemmalaget en gyllene chans att avgöra då Örebro drog på sig en utvisning. Efter hård press sköt Janne Pesonen in 3-2 på slutsignalen. Målet dömdes dock bort efter videogranskning med hundradels marginal.

– Vi gör en helt ok match och skapar mängde med lägen men så har vi någon hundradel mot oss i slutet och det känns förstås surt, säger Erik Josefsson. 

Det stannade vid en poäng för regerande mästarna inför hemmapubliken och sammanlagt har nu Växjö tagit fem poäng på fyra matcher och ligger på nionde plats i tabellen.

– Stämningen är på topp och vi har ett kanongäng, men sen hade vi förstås önskat oss lite mer poäng, analyserar Erik Josefsson.