RALLYCROSS

Tuff helg för Timmy Hansen i USA

0:48 min

Det går fortsatt tungt för Timmy Hansen i Rallycross-VM. En femteplacering i finalheatet i den tionde deltävlingen, men ett nytt motorbyte kostar honom poäng i totaltabellen.

Rallycross-VM kördes för första gången i USA, närmare bestämt i Austin, Texas där den tionde deltävlingen avgjordes. Men det ville sig inte riktigt för Timmy Hansen som tvingades till ett nytt motorbyte mellan kvalheat tre och fyra. Detta innebär 15 nya minuspoäng.

I tävlingen så tog sig Timmy till finalen efter att ha kommit trea i semifinalen. Men i finalen hade han svårt att hänga med från tredje, tillika sista startled. Det slutade med femteplats där han bara hade Mattias Ekström bakom sig i finalheatet. Timmy behåller sin sjätteplats i totalen.

 

Mer positivt var det för den yngre brodern Kevin Hansen som körde aggressivt i samtliga heat som han deltog i. Han blev fyra semifinalen, knappt slagen av storebrodern Timmy. Kevin lovordades av SVT:s expertkommentator Jonas Kruse. Med dessa poängen så behåller Kevin sin åttonde placering i totalen. Där han jagar Niclas Grönholm som ligger tio poäng framför.

 

Johan Kristoffersson vann finalheatet och säkrade därmed totalsegern i Rallycross-VM 2018. Kristoffersson låg länge tvåa bakom stallkamraten Petter Solberg. Men på näst sista varvet så missade Solberg i en kurva och Kristoffersson kunde ta över ledningen och behålla den in i mål. Detta var Kristofferssons andra raka totalseger i Rallycross-VM.

 

Totalställningen:

1. Johan Kristoffersson - 254 poäng
2. Mattias Ekström - 203 poäng
3. Petter Solberg - 202 poäng
4. Andreas Bakkerud - 200 poäng
5. Sébastien Loeb - 195 poäng
6. Timmy Hansen - 179 poäng
7. Niclas Grönholm - 123 poäng
8. Kevin Hansen - 113 poäng