Bilförare död efter olycka vid Butsjöböle

En man i 30-årsåldern avled i en olycka vid Butsjöböle i morse efter att bilen av okänd anledning hamnat i diket och krockat med ett träd på väg 335 utanför Sidensjö.

Larmet om olyckan kom in vid 7.20-tiden. Det var förbipasserande som upptäckte en bil som voltat och låg upp och ner minst 15 meter från vägen.

Enligt uppgift hade bilen även krockat med en tall.

Föraren satt fastklämd när räddningstjänsten kom till platsen. Strax före kl. 16 meddelade polisen att mannen i 30-årsåldern avlidit i samband med olyckan. Anhöriga är underrättade.

– Jag vet inte om han var vid liv när vi kom, ambulansen tog hand om honom, säger Håkan Wiberg, inre befäl vid räddningstjänsten i Örnsköldsvik, till TT.

Olyckan förefaller ha varit mycket våldsam.

– Det finns inga vittnen till olyckan, vi vet inte när den inträffade. Som det ser ut har bilen flugit runt 100 meter. Den låg 20–25 meter in i skogen och har alltså flugit nästan parallellt med vägbanan, säger Håkan Wiberg.

Varken polis eller räddningstjänst vet hur olyckan gått till. Enligt Wiberg pågår vägarbeten på den aktuella vägen, men det finns ingen misstanke om att någon typ av väghinder orsakat olyckan.