18-åringen larmade polisen själv

3:43 min

(Uppdaterad 15:50) Den misstänkte killen är inte bosatt i Bromölla. Enligt polisen hade han en relation till den avlidna kvinnan.

Det var i söndags morse som en avliden kvinna, född tidigt 90-tal, hittades i en skogsdunge i Bromölla.

– Det kom in samtal till oss på morgonen om en kvinna som hittats avliden utomhus, säger polisens presstalesperson, Anna Göransson.

Den 18-åring som hittade kvinnan hämtade ytterligare en person och tillsammans konstaterade de att hon var livlös. Då ringde de polis och ambulans.

Nu är den 18-åring som hittade kvinnan misstänkt för att ha mördat henne. Enligt åklagare och förundersökningsledare, Malin Paulsson, handlar det om "omständigheter" som riktar misstankarna mot 18-åringen.

– Omständigheterna i samband med dödsfallet gör att det finns anledning att titta närmare på det, säger hon.

På platsen där kvinnan hittades har en teknisk undersökning genomförts. Enligt polisen har avspärrningarna nu hävts.

18-åringen har undersökts tekniskt och kommer förhöras om omständigheterna idag. Han nekar till anklagelserna.

Den avlidna kvinnan och den misstänkte killen hade en relation till varandra. Polisen säger även att den misstänkta 18-åringen "förekommer hos polisen" sedan tidigare.

Killen sitter just nu anhållen, på sannolika skäl misstänkt för mord. Han måste begäras häktad senast klockan 12 på onsdag.

– Den bedömning jag gör i nuläget är att jag inte kommer kunna ta det beslutet före senare förmiddag på onsdag, säger åklagare Malin Paulsson.

Polisen i Kristianstad har tidigare slagit larm om att antalet grova brott den senaste tiden gjort att man har svårt att hinna med. Men åklagare och förundersökningsledare Malin Paulsson menar att detta inte är ett problem just nu.

– Jag hoppas att det kommer gå bra att utreda det hela. För närvarande finns det poliser som arbetar med fallet och man jobbar från polisens sida för att kunna komma vidare med ärendet. I nuläget fungerar det och sen hoppas jag att det kommer bli bra framöver här, säger Malin Paulsson.