Världens barn P4 Jönköping

Thomas styr upp P4 Morgonloppet – på fredag blir det folkfest

3:52 min

Det sjätte P4 Morgonloppet runt Munksjön i Jönköping för Världens barn på fredag blir bättre och proffsigare än tidigare. Tacka Thomas Olesen för det.

Morgonloppet är en trevlig tillställning för ett gott ändamål tycker löparen Thomas Olesen som springer för Huskvarnaklubben IKHP.

Men efter förra årets lopp hade han många frågor. Varför var loppet under den magiska löpargränsen fem kilometer? Varför satt inte halvvägs-markeringen på rätt ställe? Varför avslutades loppet med en trappa i spurten? Varför var inte start och mållinjen densamma? Och var var PM:et?

Men istället för att klaga erbjöd Thomas Olesen P4 Jönköping sin egen och klubbens professionella hjälp. 

Så på årets lopp på fredag kommer samtliga markeringar runt banan sitta på rätt plats. Loppet kommer dessutom att gå runt hela sjön dels för att det då blir rätt längd för dem som har löparappar och andra hjälpmedel (minst 5 km), dels av säkerhetsskäl för inte avslutas i en trappa (i år går spurten under bron istället). Och nu finns också ett riktigt PM som ger alla deltagare oavsett om man springer eller promenerar den info som behövs.

Upplagt för folkfest för alla på fredag alltså!