Massbegravningar i Indonesien efter skalv

1:46 min

Efter den svåra jordbävningen och tsunamin i Indonesien försöker nu myndigheterna att stoppa spridningen av svåra sjukdomar.

Det råder undantagstillstånd, hittills har 844 människor bekräftats döda och tusentals har förlorat sina hem. Massbegravningar ska nu hindra sjukdomar från att spridas. Myndigheterna förbereder en grav för 1300 personer på höjderna vid staden Palu.

Dödssiffran väntas stiga, alla kroppar har inte identifierats. Sökandet i rasmassorna fortsätter och fortfarande hittas personer levande, men det är en kamp mot klockan. Tusentals hus, sjukhus och köpcentrum kollapsade. 48 000 människor har evakuerats.

Indonesiens regering har lovat att skynda på akuthjälp men till många dröjer den och väntan är desperat. Efterskalv och raserade vägar till de värsta drabbade områdena försvårar arbetet. Indonesien har bett om internationell hjälp. Det är brist på mat, rent vatten, filtar, drivmedel och mediciner. För vissa är desperationen så stor att de börjat plundra affärer.

- Det är kris. Vi har inget val, vi har i desperat behov av vatten och mat. Vi har ingen mjölk och inga mediciner till barnen förklarar några män och kvinnor för BBC.

Tv-bilder visar hur poliser står handfallna när folkmassor tränger in i affärer. Regeringen lovar att företagen ska få kompensation.