Veckans färsking i P4 Norrbotten vecka 40

Arvet balanserar mellan det komiska och seriösa

Det är få band förunnat att få den flygande start som Arvet med fått med sin första singel som seglade upp i 5-i-topp på Spotifys topplista ”Viral 50 Sverige” i somras.

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Det är en spellista som snappar upp det som spelar och delas och omtalas på sociala medier. Nu är det bara att hoppas publiken hänger med och gillar deras andra singel lika mycket – ”Aldrig Som Förut” som också är Veckas färsking. 

Producentduon och bandet Arvet består av Adam von Mentzer och Kevin Kontio från Gällivare, som tidigare spelat i olika rock- och coverband. Två vänner som med utgångspunkt i att de ville göra musik tillsammans, utan att bestämma riktning en sen natt fick idé till ”Hawaii m Bea”.

Jag gillar att redan den andra singeln från Arvet rör sig från de mest studentikosa mot något mer seriöst. Det tror jag också bandet vinner på i längden då det finns en mer trogen lyssnarskara att bygga relationer till på än att släppa ”en rolig låt”. Även om Hawaii M. Bea alltid kommer att vara låten som skapade bandet, så är ”Aldrig Som Förut” en mer helgjuten låt med tydliga influenser från Norlie & KKV, Hov1, Daniel Adams Ray/Oskar Linnros (Snook).

Blandningen mellan poprefräng, rap-verser och beats tillsammans med akustiska element i låten är på intet sätt nyskapande, men definierar den populära genren.  Det är ofta en fin gräns mellan komik och poplyrik i dessa texter, och i ”Aldrig Som Förut” lyckas Arvet balansera det fint.

Detta är en lovande ny duo med stor potential och en känsla för hitlåtar. Det är en egenskap som långt ifrån alla besitter som de bör förädla – åt sig själva, men kanske även åt andra artister?

Vi på P4 Norrbotten följer gärna vårt läns musiker och artister utveckling och återkopplar ofta. Jag är säker på att om Arvet fortsätter att utvecklas – vässa sina kunskaper i att producera och skriva musik, då kommer de att kunna nå långt!