Polisen utreder samband mellan grova personrån i Eskilstuna

1:04 min

I Eskilstuna inträffade fem personrån och polisen utreder om det finns ett samband.

En person knivskars i halsen i samband med att två maskerade män tvingade till sig mobiltelefoner i en butik på Tegelbruksgatan i lördags eftermiddag

Mannen fördes med allvarliga skador till Mälarsjukhuset där han opererades akut, men det är ingen fara för hans liv, enligt polisen.

I Stadsparken rånades en man natten till söndagen av tre killar. En av dem frågade efter klockan. Plötsligt tog en av killarna ett grepp om honom och försökte rycka halskedjan av honom. Han slet sig loss loss och killarna, 15-25 år gamla, sprang då därifrån. 

Några minuter senare rånades en kvinna i 20-årsåldern på Strandgatan av några killar på moped. Hon blev sparkad i magen och föll till marken. Killarna tog hennes mobiltelefon och andra saker från henne. Hon skadade ena handen och eventuellt bröt hon ett finger i samband med händelsen, uppger polisen. 

På Stålforsbron rånades två män av två killar på moped som frågade om vägen. En av dem riktade en pistol mot en av killarna och krävde att de skulle lämna över mobiltelefoner och plånböcker. De lämnade platsen och åkte i riktning mot Skogsängen.

På söndagskvällen hotade två personer på moped en 16-årig kille med pistol i Skogstorp. Enligt polisen tvingade de av honom mobil, hans väska och en del av hans kläder, som hans skor och tröja. 

I samband med händelsen spärrades flera vägar i Skogstorp av och två personer på moped tvärvände när de fick se polispatruller. De körde in på en återvändsgata och lämnade en moped i ett skogsparti. Mopeden har tagits i beslag och ska undersökas. 

– Det troliga är att det var gärningsmännen, säger Lennart Vestergren vid polisen.

Han säger också att det är troligt att det finns ett samband mellan minst fyra av rånen.

– Men vi arbetar förstås förutsättningslöst. Det kan ju röra sig om olika gärningsmän vid ett eller flera av rånen.