Bo Kaspers Orkester på turné med krogshow

2:41 min

I december besöker Bo Kaspers Orkester Karlstad och Löfbergs Arena men redan idag besökte de P4 Värmland. Och istället för en vanlig turné så är det nu en krogshow.

– Vi var ju på Rondo i Göteborg hela hösten och så har vi varit på cirkus i Stockholm och på begäran så åker vi ut och tar den här showen ut. Så att man inte måste åka till Stockholm eller Göteborg för att se krogshowen, säger Bo Sundström från Bo Kaspers Orkester.

Och lite skillnad är det från det vanliga upplägget. 

– Samtidigt har vi ju gjort det. Speciellt när vi spelar på somrarna utomhus, säger Bo Sundström.

– Vi ska också försöka göra arenorna så mysiga som det går, att man hänger upp skynken och grejer så att det känns mer intimt och så kommer man att ställa scenen lite annorlunda. Istället för att ställa den på kortsidan så ställer man den på långsidan så man kommer närmare, säger Fredrik Dahl från Bo Kaspers Orkester.

Och vad gäller spellistorna så tänker man också annorlunda när det handlar om krogshow.

– Skillnaden är ju att en show är lite regisserad, vi har haft Hans Marklund, en jätteduktig kille som jobbat med alla, och han har sagt åt oss vad vi ska göra. Man får känna sig lite proffsig på något sätt, säger Bo Sundström.

– Det har varit otroligt kul att göra show. Det var inte meningen att vi skulle turnera med showen men nu fick vi möjligheten och då har vi kostat på det lite, mer än vad vi brukar göra, säger Fredrik Dahl.

- Det exploderar lite mer, inte så att vi har bomber men det blir mer av allt. Det är lite kul för oss också att få unna en publik som kanske har sett oss många gånger, att det händer lite mer, säger Bo Sundström om krogshowen som de turnerar runt med nu.