Åklagare undersöker om en politiker har gjort brott

2:07 min

En politiker från Sverigedemokraterna bokade stora lyxiga rum på hotell, och riksdagen betalade. Nu ska en åklagare undersöka om han har gjort ett brott.

När politiker i riksdagen reser iväg och jobbar så betalar riksdagen hotellet. Politikern säger till riksdagen var hen har bott och hur mycket det kostade. Om politikerns familj följer med ska politikern betala 25 procent av kostnaden själv.

Patrick Reslow är politiker i riksdagen för Sverigedemokraterna. Han har bokat stora rum på hotell, där en hel familj får plats. Riksdagen har betalat för hela rummen. Det är tidningen Aftonbladet som har upptäckt detta.

Patrick Reslow har bland annat bott i en stor svit på ett hotell i tre nätter, för nästan 8000 kronor. Och i en lägenhet i en vecka, för 27 000 kronor.

Patrick Reslow erkänner att han har bokat större hotellrum för att familjen skulle åka med. Men han säger att planerna förändrades, så att familjen inte åkte med. Han säger alltså att han har bott ensam i de stora hotellrummen. Han säger att han inte har försökt lura riksdagen.

Nu ska en åklagare undersöka om Patrick Reslow har gjort något brott. Om det är ett brott så är det bedrägeri, säger åklagaren.