Räddningsarbetet fortsätter i Indonesien

1:51 min

I Indonesien har nu räddningsarbetare börjat nå fram till området Donggala, som länge var isolerat från omvärlden efter jordbävningen och tsunamin.

– Här borta stod det fyrtionio hus och alla är jämnade med marken säger Dwan Karim, som är en av dom som klarade sig undan tsunamin i området Donggala.

Området har sedan jordskalven och tsunamin i fredags varit avskurna från omvärlden. Nu har räddningspersonal lyckats nå ytterkanterna av regionen.

Den syn som möter räddningspersonalen är ett landskap med hus som är jämnade med marken, söndertrasade vägar, raserade broar och total förödelse. Befolkningen har ingenstans att ta vägen och vill nu snabbt ha hjälp.

– Hittills har det inte kommit någon hjälp, inte ens ett tält säger Dwan Karim.

– Jag hoppas på hjälp från myndigheterna i Donggala så att vi kan klara oss, dom måste ställa upp några tält fortsätter han.

Och hjälpen börjar sakta nå fram till området. Men det är ett enormt behov som räddningsarbetarna står inför. Det saknas i stort sett allt. Framför allt sjukvårdsmateriel. Det för att vårda de allt fler skadade som hittas i rasmassorna. För många är fortfarande begravda under ruiner och bråte och man hör spridda rop på hjälp.

En tjänsteman på den Indonesiska ambassaden i Bangkok berättade i dag för mig att nästan två hundra personer som fanns vid stranden i Palu fortfarande saknas. Många av dom var anlitade för att jobba som vakter vid den festival som hölls på stranden när tsunamin slog in. En av de saknade är hans kusin.

Men det finns också ljusa ögonblick i eländet. En lokal Tv-kanal visade idag bilder på en tvåårig flicka som drogs levande upp ur rasmassorna.