Speedway

Nu ska SM-finalen i speedway köras – här är förutsättningarna

0:46 min

Kan Smederna försvara sin tvåpoängsledning eller ska Dackarna vända och ta med SM-guldet i speedway? Onsdag kväll kommer svaret.

Efter att regn stoppat de två första försöken att köra avgörande SM-final i speedway så hoppas arrangörerna på uppehållsväder onsdag kväll så guldet kan delas ut då i Eskilstuna.

Smederna vann första SM-finalen på banan i Målilla med 46-44 men fortsättningen kunde inte köras dagen efter på en lerig bana i Eskilstuna.

Andra försöket att köra fick skjutas upp på grund av nytt väntat regn men arrangörerna har nu förberett sig extra och skyddat banan med presenningar.

Smederna - Dackarna

Båda lagen räknar med att köra med samma förare som körde första finalen, som blev skiftande.

Smederna inledde bäst med dubbelseger direkt följt av full pott för Dackarna tre heat i rad och hemmaledning med som mest åtta poäng. Smederna tog ifatt och var på väg att skaffa sig ett stort försprång innan Dackarna nästan kom i fatt efter sista heatet.

Vinner Dackarna returen med mer än två poängs marginal blir de svenska mästare, annars försvarar Smederna fjolårets överraskande guld.

Dackarna har inte vunnit SM sedan 2007 då de tog hem klubbens femte guld efter 45 års väntan.

Smedernas lag:

1 Fredrik Lindgren
2 Krzysztof Buczkowski
3 Michael Jepsen Jensen
4 Mikkel Michelsen
5 Niels-Kristian Iversen
6 Pontus Aspgren
7 Linus Eklöf

Dackarnas lag:

1 Greg Hancock
2 Pawel Przedpelski
3 Maciej Janowski
4 Oliver Berntzon
5 Krzysztof Kasprzak
6 Joel Kling
7 Hans Andersen

SM-finalen startar 19.00 och sänds i Sportextra i P4.

Du kan också höra för- och eftersnack i en webbsändning från P4 Sörmland. Du hittar den här eller i appen Sveriges Radio Play.