Flygbolaget Primera air ansöker om konkurs

0:48 min

Flygbolaget Primera Air har begärts i konkurs och ställer in sina flygningar från och med inatt. Det drabbar Framförallt Solresesor vars resenärer nu finns på många destinationer i Europa.

– Vi har resenärer ute i Syditalien, på Mallorca, Kreta och Zakynthos, en grekisk ö. Vår prioritet är just nu är att hitta flyglösningar, både till de som ska ut på sin semester och de som ska hem från sin semester, säger Torbjörn Lehmann, presstalesperson på Solresor.

De närmaste dagarna kommer 1500 av Solresors resenärer känna av Primera Airs konkurs, 750 som befinner sig i Sverige och 750 som befinner sig på någon av Solresors destinationer i Europa.

De kan alla räkna med förseningar. Sett över hela veckan kan uppemot 2000 resenärer påverkas av konkursen.

Även på flygplatsen Stansted i London har många resenärer blivit strandade grund av Primera Airs konkurs, uppger The Independent. Det gäller dock inte solresors kunder.

Flygbolaget Primera Air har varit en av Solresors stora leverantör och enligt Torbjörn Lehmann på Solresor på kommer det att ta tid att hitta nya lösningar.

 – Det är naturligtvis så att man inte kan snickra ihop ett flygprogram på en arbetsdag. Men vår prognos just nu är att alla ska komma hem den dag de skulle komma hem, säger han.