Hammarby vann - efter Kennedyfrispark från 30 meter

1:46 min

Hemmalaget Hammarby dominerade i matchen mot Göteborg, och vann till slut med klara 3-0. Därmed är Hammarby tillbaka på tredjeplatsen i tabellen, en placering som innebär Europaspel om de håller sig kvar där.

Hammarby tog ledningen genom en lös nick från Björn Paulsen som smet förbi Göteborg-målvakten Tom Amos.

– Det var mycket folk i vägen och bollen kunde smita in, säger Radiosportens expert Richard Henriksson om målet.

Trots att Hammarby var spelförande stora delar av matchen var Göteborg inte utan chanser – framför allt på grund av slarv från Hammarby, som bjöd gästerna på ett par riktigt farliga chanser. Blåvitt lyckades dock inte förvalta chanserna, istället kunde Hammarby utöka ledningen till 2-0 genom en straff som förvaltades av Jiloan Hamad.

– Där är han iskall, Jiloan Hamad, mot en ung målvakt som går extremt tidigt ner mot sitt högra hörn och Hamad sätter den enkelt med bredsidan i det andra, säger expert Richard Henriksson om straffen.

Hammarby kunde strax därefter fastställa slutresultatet till 3-0 genom den vackra frisparken från Kennedy Bakircioglu.

– Tre poäng här, och sättet det kom på, var viktigt för Hammarby efter de ganska tunga poängtapp som varit de senaste veckorna. Nu kan man börja titta uppåt och realistiskt sikta mot, och drömma om, en Europaplats nästa säsong, säger expert Henriksson efter matchen.

I mötet mellan Örebro och Trelleborg hade hade tabelljumbon Trelleborg ingenting att sätta emot. Örebro gjorde två snabba mål redan i inledningen av matchen, vilket förtog spänningen rejält. Örebro vann till slut med 4-0. Trelleborg har sju poäng upp till Brommapojkarna på kvalplats.

– Trelleborg spelar nog Superettan 2019, jag kan inte se hur de ska vända på det här, säger Richard Henriksson.

Elfsborg tog emot Häcken i ett mittenmöte som slutade 3-0 till Häcken.