Torymedlemmar: Boris Johnson skapar splittring

1:19 min

I dag ska den före detta brittiske utrikesministern Boris Johnson tala på regeringspartiet Tories årliga konferens i Birmingham. Som så ofta på sistone väntas han rikta hård kritik mot hur premiärminister Theresa May hanterar brexit-förhandlingarna.

Många Torymedlemmar på konferensen är trötta på att han skapar splittring i partiet.

– Han borde bara hålla tyst och ställa sig bakom Theresa May, säger Torymedlemmen Janet Parrott som går omkring bland montrarna på partikonferensen.

Hon är orolig för att oppositionspartiet Labour ska vinna nästa val om inte Torypartiet enas och löser brexitfrågan.

Luke däremot som står i närheten tycker det är uppfriskande att Boris Johnson håller igång debatten om brexit i partiet.

– Det är viktigt att det rasar en intern debatt i partiet, säger Luke.

Boris Johnsons åsikter i brexitfrågan har ett starkt stöd bland många av partiets medlemmar men de flesta jag pratar med på konferensen tycker ändå att hans agerande splittrar Tories i det viktiga slutskedet av förhandlingarna.

Vi måste vara lojala mot Theresa May trots att förhandlingarna inte går exakt som vi hade hoppats, tycker Torymedlemmen Jake Warman som röstade för brexit.

– Jag tycker att det är kontraproduktivt, vad vi behöver är lojalitet mot premiärministern när hon lägger fram sin plan för brexit och förhandlar med EU, säger Warman.

Det är knappast i dag som Tories kommer sluta sig samman. I stället ska Boris Johnson framträda på en av de stora sidoscenerna. Han väntas upprepa sin starka kritik från alla debattartiklar han skrivit de senaste veckorna om hur illa premiärminister Theresa May sköter brexitförhandlingarna.

Uppträdandet ses som ännu en del av Johnsons kampanj för att få efterträda Theresa May i framtiden.