Nilla Fischer går till Linköping

2:07 min

Wolfsburgs lagkapten Nilla Fischer vänder hem till Sverige och damallsvenskan efter den här säsongen. Den 34-åriga landslagsbacken är klar för spel i sin tidigare klubb Linköping.

– Det är en klubb som jag känner starkt för och som har en passande värdegrund, säger Nilla Fischer till P4 Malmöhus.

Fischer ansluter till Linköping i juli nästa år, och hennes kontrakt sträcker sig till den 31 december 2021.

Linköpings tränare Olof Unogård är nöjd med stjärnvärvningen.

– Det är jättestort, hon är fortfarande en av världens bästa mittbackar, säger han och hoppas på fler bra värvningar framöver.

– Jag hoppas det här blir en signal till övriga spelare, både de som är i klubben och de som funderar på sitt klubbval nästa år, att vi gör vad vi kan för att 2018 års allsvenska ska vara en parentes för Linköping. För vi vill vara med och tävla om SM-guldet och vara med i Champions League. Det tycker jag vi signalerar tydligt nu när vi får hem Nilla, säger Unogård till Radiosporten.

På senare tid har även Caroline Seger och Kosovare Asllani flyttat hem till allsvenskan, en trend som Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson gillar.

– Det sätter an en bra ton i en damallsvenska som får vänja sig vid att de bästa spelarna försvinner utomlands, att man också sen när de haft några framgångsrika säsonger återvänder och bidrar med sin kompetens och kunskap de samlat på sig, säger Henriksson.