Kalmar

Elever positiva till vakter på Lars Kaggskolan

1:45 min

Lars Kaggskolan låser nu dörrarna och har precis infört vakter som ska hålla koll på ordningen. Detta är något som elever P4 Kalmar träffar på skolan välkomnar.

För att få bukt med antalet obehöriga personer som hänger i Lars Kaggskolans lokaler under dagarna har man nu anställt vakter som kommer att hjälpa till med ordningen på skolan. Man kommer även att låsa många av de ingångar som finns in till skolan.

Två kvinnliga elever som går i trean berättar att skolledningen sagt att man skulle ta till de här åtgärderna redan när de började i ettan men att inget hänt förrän nu. 

De har själva sina lektioner på en lugn del av skolan och har aldrig känt ett behov av vakter men berättar att det varit stökigt i skolans matsal och cafeteria.

– Det har varit folk som har slagits i cafeterian där några kastar knivar och glas på varandra, säger en av eleverna till P4 Kalmar.

– Det var ett tillfälle i matsalen där det var flera stycken som drog tag i och slog flera tallrikar i huvudet på varandra. Det var flera i vår klass som satt bakom och fick allting på sig, fyller hennes vän i.

Alisar Kourdoghli och Alia Mohamed sitter ofta med sina vänner utanför matsalen men känner sig sällan rädda. Trots detta så tycker de att det är bra att man nu har vakter på skolan.

– Det är bra att de kommer. Det finns mycket folk här och man vill inte att det ska bli bråk, säger Alisar Kourdoghli.

– Jag känner mig trygg nu när det är vakter här. Det har inte varit så mycket problem innan men elever brukar bråka med varandra bland annat utanför och efter skolan. Nu när de vet om att det finns vakter så kan det hjälpa, säger Alia Mohamed.