Han upprörs över fortsatt nedskräpning vid Lainioälven

5:52 min

För två år sedan rapporterade vi om att elever från Soppero skola städade upp i det kraftigt nedskräpade området vid Jorggástat vid Lainioälven. Och så här skräpigt var det nu igen när Lars Anders Sikku var på platsen.

- Jag ville dela detta på sociala medier för att folk ska förstå vidden av problemet, säger Lars Anders Sikku, som delade bilderna på Facebook.

Kiruna kommuns miljöchef Anders Fjällborg menar att nedskräpningen enligt gaturenhållningslagen faller på kommunens bord.

- Det är ju tråkigt när det ser ut så där och onödigt är det också, säger Fjällborg till P4 Norrbotten.

Det är alltså upp till politikerna i kommunfullmäktige att avgöra om det ska prioriteras och om kommunen kommer att åka dit och städa upp.

Anders Fjällborg vet inte om det skulle vara bättre om det fanns soptunnor på platsen.

- Då måste det skötas ordentlig. Så fort det hamnar något papper vid sidan om så brukar det fortsätta att slängas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio