18-åringens försvarare: Han har varit på platsen

1:45 min

Enligt försvarsadvokaten har 18-åringen lämnat en detaljerad förklaring till varför han befann sig där kvinnan hittades.

I söndags morse larmades polisen till Bromölla. En ung kvinna hade hittats död i en skogsdunge i anslutning till ett bostadsområde.

Strax därefter anhölls en 18-årig man, på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat kvinnan.

Enligt uppgifter från polisen var det mannen själv som larmade polisen.

Polisen har gjort en teknisk undersökning på platsen och av mannen samt knackade dörr i området.

Just nu jagar polisen vidare efter spår som kan ge klarhet omständigheterna kring hur kvinnan dött. Enligt polisens presstalesperson, Robert Loeffel, är det just nu "ovisst" hur kvinnan avlidit.

18-åringen nekar själv till brott, menar hans försvarsadvokat, Torgny Palm.

Killen, som sitter anhållen på den starkaste misstankegraden, medger att han befunnit sig på platsen och har enligt Torgny Palm lämnat en förklaring.

– Som polisen redan sagt så har han befunnit sig på platsen. Men han har lämnat en ganska detaljerad förklaring till omständigheterna kring själva dödsfallet, säger Torgny Palm.

Senast imorgon måste 18-åringen häktas, annars släpps han ut.

– Jag tycker det vore konstigt om det går till häktningsförhandling, säger Torgny Palm.

På grund av hans berättelse?

– Ja, precis. Sen kan de ha någon annan information på något sätt. Jag har ju inte varit på platsen, så jag vet inte. Men utifrån hans berättelse så menar jag att den är väldigt tydlig, att han inte har någon del i hennes död så att säga, säger Torgny Palm.