Konkursförvaltaren: Därför genomförde Feldts fisk omstruktureringen

Tidigare hemliga dokument avslöjar hur Feldts fisk genomgick en stor omstrukturering innan man ansökte om konkurs för moderbolaget. Enligt konkursförvaltaren var det ett sätt att slippa betala den tidigare ägaren Mikael Feldt.

Rättelse: I en tidigare version av den här artikeln fick man uppfattningen att verksamheterna inom Feldts fisk-koncernen ansökte om konkurs. Det stämmer inte. Det är bolaget FHS Holding Sweden inom Feldts fisk-koncernen som ansökt om konkurs.

I hittills hemliga dokument som P4 Väst tagit del av beskriver konkursförvaltaren en omstrukturering inom Feldts tiden före ett moderbolaget FHS Holding Sweden ansökte om konkurs.

Företagets nuvarande vd Martin Feldt ska, enligt konkursförvaltaren, skapat flera nya bolag dit verksamhet och pengar fördes. Kvar stod Feldts tidigare moderbolag utan tillräckligt med pengar att betala skulderna med.

Enligt konkursförvaltaren var syftet med företagsflytten att hindra fler betalningar till den utköpta delägaren Mikael Feldt.

“..avsikten med omstruktureringen var inte främst att skydda koncernen utan i stället att hindra Mikael Feldt, som borgenär komma åt värdena i koncernen.” skriver man bland annat.

Feldts advokat skriver till P4 Väst att konkursförvaltarens version är felaktig.

"Det påstående från konkursförvaltaren som anges i inslaget och texten är grundlöst" skriver man i ett mejl.