Christina gör snittar till prinsessan

2:12 min

Under onsdagen besöker Kronprinsessan Victoria skuleskogen för att vandra och ta del av vad Västernorrland har att erbjuda.

Kronprinsessan Victoria är ute på landskapsvandringsturné i Sverige och under onsdagen besöker hon Skuleskogen. Flera lokala företagare har engagerats för att visa vad Västernorrland har att erbjuda. En av dem är Forseds getgård i Bollstabruk där Christina Åström gjort snittar med färskost och getmese till kronprinsessan.

– Hon ska känna det traditionella och genuina. Snittarna kommer att serveras vid en fäbod och det passar ju som hand i handske, berättar hon.

Christina och hennes man Hans har drivit gården sen 80-talet men det är första gången dom levererar till en kunglighet. Och för pengarna dom får för leverensen har Christina och Hans tänkt att göra något speciellt.

– Jo, imorse kom jag och Hans på en idé. Den här beställningen är ju en beställning med guldkant som kanske är 'once in a lifetime'. Och då gör vi som så att pengarna vi får går oavkortat till världens barn. Det känns bra. Ger man så får man, säger Christina Åström med ett leende.