HELSINGBORG

En månad efter skjutning mot uteservering – ingen misstänkt

4:04 min

Åtta skott avlossades mot gästerna på uteserveringen i början av september och en 25-åring vårdas ännu för allvarliga skador. Men det kunde ha blivit mycket värre.

 – Det är ett väldigt hänsynslöst agerande, säger kommissarie Kent Persson på Grova brott i Helsingborg. Och framför allt när man skjuter utan urskillning. Det är bara tur att inte fler skadades.

Strax efter klockan åtta på kvällen den fjärde september kom fyra personer körande på två mopeder och sköt flera skott mot uteserveringen på Södergatan i Helsingborg. Ett av dem träffade en 25-årig man som blev livshotande skadad.

– Han sitter tillsammans med andra personer på den här uteserveringen. I nuläget kan vi inte säga om det är riktat mot honom eller någon annan som sitter där, men vi hittar inget skäl till att 25-åringen skulle ha varit målet, säger poliskommissarie Kent Persson.

Polisen har ännu inte kunnat prata med 25-åringen som fortfarande vårdas på sjukhus med allvarliga skador. Man har heller inte hittat något motiv till skjutningen.

– Det är fortfarande mycket jobb kvar, säger Kent Persson.