Håkan tror Smedarnas final slår publikrekord

1:15 min

Trots att speedwayfinalen i Eskilstuna mellan Smedarna och Dackarna har skjutits upp tror Smedarnas klubbordförande Håkan Ringkvist att de slår publikrekordet i år.

– Prognosen säger nu att det ska bli sol så hoppas jag att vi kommer att slå publikrekord på 9 000. Vi hade ju 8 600, tror jag, år 2003, mot Masarna och det är nog det publikrekord som varit här.

Klubben fattade beslut att skjuta upp speedwayfinalen en dag till onsdagen på grund av väntat regn, eftersom mycket regn innebär risker om banan blir för lerig och motorcyklarna därför får för starkt fäste, vilket vill undvikas. Efter beslutet togs lade man ut presenningar över banan och den har också förberetts inför finalen genom att traktorer packat den så att den ska bli hårdare.

– Nu täcker vi banan och då är det inga problem. Vet vi om vilket väder det blir kan vi ju preppa och planera, säger Håkan Ringkvist som är förväntansfull inför finalen.

– Det ska bli väldigt spännande och trevligt. Vi räknar med många som kommer och tittar när vi förhoppningsvis bärgar hem guldet för andra året i rad.