Wetterbygden gav Köping en stjärnsmäll

1:43 min

Det var Wetterbygden Stars som vann nykomlingsmötet mot Köping Stars i Basketligan. Gästerna vann "Battle of the Stars" med klara 55-98.

Inledningen av matchen präglades av högt tempo, men hafsigt och med många felpass. Det såg ut som att spelarna ville mer än man kunde i nykomlingsmötet.

– Lagen speglas av det engagemang och energi som finns i föreningarna. Man vill så mycket och har så mycket spring i benen. Man chansar lite och går mycket framåt istället för att hålla ihop saker och ting i defensiven, refererade Radiosportens Peter Ahnberg.

Wetterbygden höll ihop spelet bäst i den första halvan och ledde med 43-34.

Även om Huskvarnalaget var i ledningen i paus var det i den tredje perioden som segerrycket kom. Med ett aggressivt och starkt försvarsspel samt en stor mängd misstag av hemmalaget ryckte gästerna till sig en 26 poängsledning.

– Vi gör ingenting rätt idag och dessutom låter vi dem komma ut på vår plan och kämpa mer än vad vi gör, analyserar Köpings Sean Smith.

I den avslutande perioden fortsatte de småländska stjärnorna att glänsa. Segersiffrorna skrevs till förkrossande 98-55 till Wetterbygden som enkelt vann stjärnmötet.

– Så blir det när hela laget klickar, säger Wetterbygdens Eddie Blom till Radiosporten.


Tisdagens övriga matcher:

Borås - Jämtland 90-93
Norrköping - Uppsala 97-65