Sporten P4 Kronoberg

Lakers föll i fartfylld finalrepris i Norrland

2:00 min

20-1 i målskillnad ifjol i finalserien mot Skellefteå. Men i stället blev det ännu en förlust för Växjö Lakers i årets SHL. En intensiv match med hög fart mot Skellefteå slutade med torsk för smålänningarna.

Skellefteå tog ledningen med 1–0 efter 8.20. I samma sekund som Växjö blev fulltaligt efter en utvisning fick hemmabacken Filip Berglund träff från blålinjen. Pucken var på väg utanför men träffade Växjöbacken Niclas Burström och styrdes i mål.

Sedan i våras har Växjö förlorat guldmakarna Elias Pettersson och Robert Rosén. I stället har man fått in högsta tjeckiska kompetens i form av Roman Horak, som i slutet av den andra perioden kunde kvittera till 1–1, hans fjärde fullträff för säsongen.

Matchen stod och vägde när Andreas Wingerli slog till. Den kvicke Skellefteåforwarden har tagit flera kliv framåt den här säsongen och spelar numera med stjärnorna Möller och Lindström. Efter 11.56 i den tredje perioden kunde han med ett rappt skott ur liten vinkel pricka bortre krysset bakom Växjömålvakten Viktor Fasth och göra 2-1.

– Vi gjorde egentligen en bra match, men det grinar illa mot oss. Vi har motvind och måste få in puckarna vilket vi har problem med just nu, säger Linus Fröberg till Radiosporten.