Dagens SHL-koll: Serieledaren vann efter drömstart

0:37 min

Linköping i fortsatt serieledning, och Skellefteå hakar på i toppen efter uddamålsledning mot förra säsongens mästare Växjö.

Linköping-Brynäs 4-0: Tabellettan övertygade 

Sju minuter behövde Linköping på sig för att göra tre mål i matchen där tabelledaren visade varför de är i topp.

Linköping spelar ut jättefina kombinationer, och Brynäs ser väldigt bekymrade och långsamma ut.

– Linköping har självförtroende, och det syns att de njuter av situationen, men jag tycker mer det är Brynäs som inte bjuder upp idag, säger Radiosportens expert Jörgen Jönsson.

Skellefteå-Växjö 2-1: SAIK vann SM-finalreprisen

Finalreprisen från i våras blev en jämn historia, där hemmalaget Skellefteå först kunde ta ledningen i slutet av första perioden, innan Växjö i andra kvitterade. Det var dock västerbottningarna som gick vinnande ur tillställningen, efter att ha gjort 2-1 i den tredje perioden.

Därmed bröts Växjös fina svit, som vann samtliga åtta matcher mot Skellefteå den förra säsongen.

– Jag tycker vi gör en bra match över 60 minuter. Laget känns starkt, vi har fyra starka kedjor. Vi har fått en bra start och jag känner mig jäkligt trygg i laget på det sätt vi spelar just nu, säger Skellefteås Emil Djuse till Radiosporten.

Malmö-Frölunda 1-2: Segermål av veteranen Lundqvist

 Malmö hade chans att vinna sin fjärde raka, men trots att hemmalaget gjorde matchens första mål var det Frölunda och Joel Lundqvist som visade att gammal är äldst.

– Frölunda vinner på bortaplan tack vare en väldigt mycket bättre andraperiod, där avgjorde Frölunda matchen, säger Radiosportens referent Andreas Matz.