Världens barn i P4 Jönköping

Den stora frågan: Vem vinner loppisduellen?

2:32 min

Cykel, mangel, snapsglas och Jesus hittade de i år. Men frågan är vem av Dan och Mirre som kommer generera mest pengar till Radiohjälpens insamling.

Världens barn är Radiohjälpens stora insamling som P4-kanalerna är engagerade i. Och vi vill gärna engagera invånarna i länet också. Så nu har du chansen att vara med och bidra genom att buda på Dans och Mirres loppisfynd.

I dag har Håkan Eng tagit med dem till två olika second hand-butiker i Aneby. Där fick P4 Jönköpings två loppisprofiler 500 kronor var att handla för. Minst tre prylar var och max fyra.

Fynden kommer auktioneras ut till er lyssnare under morgondagen och den som får ihop mest pengar till Världens barn vinner den stora loppisduellen. Förra året vann Dan, men kommer Mirre ta revansch i år?

– De där snapsglasen som Mirre hittade är lite oroväckande tycker jag som gärna vill vinna detta. De var rätt fina, säger Dan.

– Jag har dessutom bara handlat för 335 kronor, så resten får väl gå till Världens barn?, säger Mirre för att glänsa lite till.

Pengarna går sedan till ett 50-tal projekt runt om i världen och utgångspunkten är att alla barn har rätt till hälsa, skola och trygghet.