Kronprinsessan Victoria vandrade i Skuleskogens nationalpark

0:41 min

Idag genomförde Kronprinsessan Victoria sin femtonde landskapsvandring, i vackra Skuleskogens nationalpark. Det är fint att gå här med Kronprinsessan, tyckte Landshövding Berit Högman

Vandringen i Skuleskogens nationalpark startade vid västra entrén på förmidddagen. Sedan vandrade man stigar via Långtjärnen, Norrsvedjebodarna/Skrattabborrtjärn, Stampberget, Slåttdalsskrevan och Slåttdalsberget.

Landshövding Berit Högman trivdes i kronprinsessans sällskap.

– Det är en jättefin del i ett fint uppdrag jag har som Landshövding, att knalla med kronprinsessan och alla barn här på stigen.

Vad pratade ni om?

– Vi pratade mycket om vikten med det här att få barn och unga att röra på sig, människor som behöver det.

Med vandringarna vill Kronprinsessan uppleva olika delar av Sverige under olika årstider samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här.

Sade Kronprinsessan något som överraskade dig?

– Nej, det kan jag inte säga. Däremot är ju Kronprinsessan en väldigt positiv människa, jag vet att hon uppskattade kulningen och berättandet kring fäbodlivet, säger Berit Högman.

Kronprinsessan önskar också att i samband med sin vandring genom Sverige lyfta värdet av friluftsliv och rörelse, medddelar länsstyrelsen som representeras av Torbjörn Engberg på vandringen.