18-åringen släpps fri – "Han har inte mått bra av det här"

1:17 min

18-åringen befann sig på platsen när polisen kom. Sedan i söndags har han suttit anhållen. Men nu anser åklagaren att det inte finns skäl att häkta honom.

Klockan 12 idag var åklagare Malin Paulsson tvungen att begära 18-åringen häktad. Men någon begäran har inte kommit in till tingsrätten i Kristianstad.

Det betyder att den 18-åriga killen, som tidigare varit anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord, släpps fri.

I ett pressmeddelande skriver polisen att utredningen gjort att misstankarna mot mannen har försvagats. Därför fattade åklagare Malin Paulsson beslut om att frige killen.

Vidare skriver polisen att det kvarstår åtgärder innan man vet vad som ska göras härnäst i utredningen.

Men brottsmisstankarna mot killen är mycket svaga och enligt åklagare Malin Paulsson saknas det tillräckliga skäl för att häkta honom.

Beslutet har bland annat tagits med bakgrund av det preliminära resultatet från den rättsmedicinska undersökningen.

– Under utredningens gång har brottsmisstankarna mot honom försvagats. Numera är de mycket låga och då finns det inga häktningsskäl, därför ska han omedelbart friges, säger polisens presstalesperson, Robert Loeffel.

Det finns ingen annan person misstänkt i utredningen.

Det var i söndags morse som en ung kvinna hittades död i en skogsdunge vid ett bostadsområde i Bromölla.

Enligt polisen var det den misstänkta killen som själv ringde polisen och berättade att han hade hittat kroppen.

När polisen kom till platsen var killen kvar.

– Som polisen redan sagt så har han befunnit sig på platsen. Men han har lämnat en ganska detaljerad förklaring till omständigheterna kring själva dödsfallet, sa killens försvarsadvokat, Torgny Palm, till P4 Kristianstad igår.

Enligt Torgny Palm har åklagaren och polisen suttit i möte under förmiddagen.

– Jag har inte fått så mycket mer information än så. De har fått någon typ av preliminärt utlåtande från rättsmedicinläkaren, säger Torgny Palm.

Enligt polisens pressmeddelande har inte misstankarna avskrivits helt och hållet. Nu är de endast "mycket låga", skriver man.

– Jag tycker det är dåligt. Man måste ju också fundera på hur man uttrycker sådant. Men samtidigt vet ju inte jag. De har ju facit på allt så det är möjligt att det finns fog för det.

Hur har din klient tagit anklagelserna?

– Det är förstår ju var och en, det är fruktansvärt såklart. Han har inte mått bra av detta. Han vet ju att han inte har gjort det. Men jag har försökt förklara för honom att om man är på en plats och det är konstiga omständigheter och en människa är död då blir man misstänkt, det blir i princip alla som är på plats, säger Torgny Palm.