Jerringpriset kan göras om

0:48 min

Omröstningen till årets Jerringpris kan komma att göras om. Möjligheten att rösta hur många gånger som helst på en kandidat kan tas bort.

Den 21 november presenteras idrottarna som kandiderar till Jerringpriset. Efter att en jury valt ut kandidaterna är det upp till folket att rösta fram en vinnare.

Vid den senaste omröstningen var det möjligt att rösta hur många gånger som helst på en av kandidaterna via telefonen – men de som röstade via en mobilapp kunde endast rösta ett begränsat antal gånger. Det kan nu komma att ändras

– Det vi funderar på nu är att jämställa de där så att du kan rösta lika många gånger i Duo-appen som du kan ringa, säger Radiosportens chef Markus Boger.

Så det kan bli ett begränsat antal röster även för de som ringer in?  

– Precis, säger Radiosportens chef Markus Boger.

De senaste åren har det riktats omfattande kritik mot priset. Kritiken bottnar i att ryttare vunnit priset 2011, 2016 och 2017. Enligt flera tidningskrönikörer har det rört sig om röstningskupper från ridsportare. Men enligt Markus Boger är inte det skälet till att de nu överväger att göra om röstningen.

– Jag kan förstå att man tänker att det är tanken men det är det faktiskt inte. Vi tycker att det ska vara jämställt. När vi för in ett nytt sätt att rösta då påverkar det även andra sätt att rösta, och det är det vi justerar nu.