Special: 5 NHL-svenskarna med mest att bevisa

16 min

Annika Greder Duncan om svenskarna som kommer ha störst press på sig under årets årets NHL-säsong.

5 svenskar som kommer ha mest att bevisa/ha störst press på sig/ vara mest uppmärksammade:

  • Rasmus Dahlin, Buffalo Favorit till årets rookie och ska bli början till Buffalos helomvändning mot framgångar istället för motgångar.
  • Erik Karlsson, San Jose Nytt lag, ny marknad. Kommer Sharks lyfta sig nu när Thornton rakat av sig skägget och inget är sig likt? Favorit av många att vinna Norris Trophy trots stor konkurrens inom egna laget där fyra av ligans bästa backar nu huserar. Motiverad i ny miljö och vill visa sin klass
  • William Karlsson, Las Vegas Ska visa att fjolåret inte var en tillfällighet och  bevisa att han är värd flera år än det 1-års kontrakt han fick och högre lön.
  • Victor Hedman, Tampa Bay Ska visa att Norris Trophy inte var en tillfällighet när Erik Karlsson var off i fjol. Hedman och Stamkos måste föra Tampa hela vägen till final, allt annat är ett misslyckande känns det som.
  • Henrik Lundqvist, NY Rangers Rangers har ny coach med inriktning på att jobba med lagets nya unga spelare och Henke har nya unga oprövade backar framför sig. Laget ska bygga om och inte känna stor press sägs det men så funkar aldrig vare sig Rangers eller Henrik Lundqvist. Och även om backarna är skakiga känns laget rätt bra, med ett par tunga namn kvar.