Ny prognos i tågtrafikkaoset

2:47 min

Det är fortsatta förseningar och inställda tågavgångar för tågtrafiken genom Hässleholm.
– Vi kan bara be om ursäkt, säger stabschefen på Skånetrafiken.

Orsaken är två nedrivna kontaktledningar i Hässleholm. En ska vara åtgärdad, men enligt Trafikverket rullar trafiken på tre spår genom Hässleholm vilket medför reducerad tågtrafik under morgonen.

Bland annat ska Öresundstågen vara inställda på delsträckan Malmö-Kristianstad, likaså pågatågen mellan Hässleholm och Markaryd och Tyringe-Hässleholm. Krösatågen på linjen Hässleholm-Växjö är delinställda mellan Hässleholm och Osby i båda riktningarna.

SJ Snabbtåg och Snälltåg mellan Malmö och Stockholm påverkas inte och kör som vanligt. Öresundstågen på linjen Malmö-Kalmar-Malmö kör som vanligt.

Skånetrafiken meddelar att de inte har lyckats få tag på ersättningsbussar och att resenärerna inte ska räkna med detta, man hänvisar istället till linjetrafik/Skåneexpressen som kör exempelvis mellan Kristianstad och Malmö.

– Det finns endast begränsad ersättningstrafik och det räcker naturligtvis inte. Det är tusentals resenärer som är ute i morgontrafiken, säger Ulf Welin, stabschef på Skånetrafiken.

För information om just din avgång och eventuell ersättningstrafik kontakta ditt tågbolag.

– Våra resenärer har råkat ut för detta innan och är djupt prövade. Jag kan bara be om ursäkt för det som har hänt under natten. Vi kommer att jobba på för att få ordning på trafiken så fort vi bara kan, säger Ulf Welin. 

Tidigare var prognosen satt till klockan 10, men nu meddelar Trafikverket att den nya prognosen för när tågtrafiken rullar på som vanligt är klockan 12.00.