Sporten P4 Kalmar

Förlust för Dackarna – Smederna svenska mästare igen

2:43 min

Inför den avgörande andra SM-finalen skiljde det bara två poäng mellan Dackarna och Smederna. Smederna blev för starka på hemmaplan och säkrade sitt andra raka SM-guld.

Smederna vann i Målilla med två poäng förra tisdagen, siffrorna skrevs till 44-46. Därför var det upplagt för spänning när det var Dackarnas tur att gästa Eskilstuna efter två returfinaler.

Dackarna öppnade returen starkt med en 5-1:a signerad Pawel Przedpelski och Greg Hancock. Men närmare än så kom aldrig riktigt Målillalaget. 

Efter tio körda heat och paus var ställningen 36-24 för hemmalaget Smedernas försprång på två poäng hade ökat till 14. I heat nummer 13 kom så det definitiva avgörandet när Smederna körde in en 5-1:a, 47-31 var ställningen då och totalt 93-75. 

Den andra finalen slutade till sist 53-37 Totalt vann Eskilstunalaget med 99-81. Bästa förare för Dackarna blev veteranen Greg Hancock som körde ihop tio poäng. 

Dackarnas lagledare Peter Karlsson var givetvis besviken över förlusten, men valde att hylla SM-vinnarna efter matchen.

– Smederna var bättre än oss, vi börjar väldigt bra, hade vi kunnat knäppa en 5-1:a till där så hade det varit lätt att det hade gått andra vägen, så enkelt är det, säger Peter Karlsson och fortsätter: 

– Sen vill jag inte ta någonting ifrån Smederna, de gör det fantastiskt, det är det bästa laget här, det är inte mycket att säga om det.