Räddningstjänst

Flera olyckor på E14 under morgonen – halka på många håll

Vid 8-tiden på torsdagen inträffade en olycka på E14 mellan Pilgrimstad och Brunflo. En lastbil med släp välte och la sig över vägen.

En person var inblandad i en singelolycka i halt väglag längs E14 i Krokoms kommun vid 6.30-tiden på torsdagsmorgonen. En personbil körde i diket, mellan Ytterån och Kingsta.

Ambulans och räddningstjänst ryckte ut till platsen. Det är oklart om bilföraren behövde föras till vård.

Enligt räddningstjänsten var det halt väglag på vägen - vilket det enligt rapporter från P4 Jämtlands lyssnare varit på flera håll i länet under torsdagsmorgonen.

På nästan samma ställe längs E14, mellan Ytterån och Kingsta, inträffade bara en timme senare ännu en singelolycka med en personbil. Polis var först på plats och kunde meddela SOS att räddningstjänstens tjänster inte behövdes på platsen. Skadeläget är okänt.

Halkan kan ha haft ett finger med i spelet när en lastbil med släp välte och lade sig på tvären över E14 mellan Pilgrimstad och Brunflo vid 8-tiden på torsdagsmorgonen. En person fördes med ambulans till sjukhus efter olyckan.

Föraren av en personbil väjde för att undvika att kollidera med lastbilen och hamnade också i diket. Två personer fanns i bilen men ingen av dem behövde föras till vård.

Det blev helt stopp i trafiken efter lastbilsolyckan. I väntan på att tungbärgare ska få undan olycksfordonet tvingas tyngre trafik vänta medan personbilstrafik leds om via mindre grusvägar i området, enligt räddningstjänsten.