
Det blir andra bullar med kanel i maten
Christina firar kanelbullens dag med indisk husmanskost.
Palak paneer med ris på smakrikt vis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk finriven ingefära
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 krm cayennepeppar
1 krm kardemumma
1 krm kanel
0,5 tsk salt
1 stor tomat
1 grön chilipeppar
200 g bladpsenat
1 paket paneer (225 g)
1 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
Till servering: färsk koriander och ris på smakrikt vis)
Hacka lök och och finackad vitlök och stek mjuk i stekpanna tillsammans med olja. Tillsätt torra kryddor och riven ingefära och fräs en stund. Tillsätt hackad tomat och finhackad grön chilipeppar och låt fräsa någon minut. Tillsätt spenaten och låt fräsa. Koka sen ihop tillsammans med grädde några minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt tärnad paneer. Servera med ris på smakrikt vis samt färsk koriander.
Ris på smakrikt vis
Koka ris enligt anvisning på förpackningen men tillsätt i koket 1 st kanelstång, 1-2 st stjärnanis samt 8-10 gröna kardemummakapslar.