Leela från Colombia har försvunnit – sökgruppen går skallgång

0:55 min

(Uppdaterad 16:45) Den colombianska landslagshunden Leela har försvunnit under agility-VM i Kristianstad. Många Kristianstadsbor har engagerat sig i hundens försvinnande.

Just nu hålls agility-VM i Kristianstad, och på onsdagskvällen försvann en medlem ur det colombianska agility-laget, nämligen hunden Leela.

Engagemanget är stort i letandet och nu har hunden lokaliserats till en hästgård. Det pågår ett intensivt sökande i området.

Leela sprang ifrån sin ägare i närheten av Skepparslövs golfklubb efter att ha blivit skrämd och har inte setts till sen dess. Under torsdagsmorgonen har man letat efter hunden som är en shetland sheepdog.

– Jag har inte sovit på hela natten, säger hundägaren Yury López.

Under förmiddagen kom tips in som sa att hunden hörts i Åhus. Samtidigt visade ID-hunden Loke, som har körts hit från Sjöbo, att spåren efter Leela ledde mot Åhus.

Matte Yury López, tillsammans med ID-hunden Loke och hans förare Eva, satte sig i en bil och körde mot Åhus.

Väl i Åhus visade Lokes nos intresse, men spåren försvann efter en halvtimmes letande.

Söket engagerade grannar i området som kom ut ur sina hus och frågade hur det gick.

– Det måste vara hemskt för matte och husse, jag hoppas ni hittar hunden, sa en boende i området.

Under eftermiddagen söktes den bortsprungna Leela eftersökas med hjälp av kommunens drönare i området runt Skepparslövs golfklubb och skogsområdet Uddarp. Dock gav flygningarna ingen framgång.

Klockan 16.30 börjar sökgruppen gå skallgång på fälten mellan Uddarp och Vä, där ID-hunden Loke markerat på Leelas doft.

Enligt Ronja Österberg som samordnar söket har många Kristianstadsbor engagerat sig i den colombianska VM-hundens försvinnande.

– Det har passerat många bilar i låg hastighet och spanat, säger Ronja Österberg.

Hon tror att många kommer ta sig ut till Uddarp och leta efter att de slutat sina arbeten.

– Det är jättefint att så många engagerat sig, säger hon.