Lyssna och ladda ner mellan 2 november - 28 december 2018

Den underbare mannen av och med Sara Lidman

Att höra Sara Lidman läsa sin roman Den underbare mannen är som att lyssna till ett skådespel, säger Radioföljetongens producent Kerstin Wixe.

Vi hör när hon bläddrar bland sidorna och hur andningen tar sats när det blir dialog på bondska. Det är som att hon upptäcker sin egen text samtidigt som hon läser den.

Författaren Sara Lidman avled 2004. Under åren som gått är det många som önskat få höra henne läsa igen. Radioföljetongen återutsänder i 25 delar "Den underbare mannen" som är den fjärde romanen i det stora Jernbaneeposet. Vi möter kärleksparet Didrik och Anna-Stava och den lockande och hemlighetsfulla Hagar, StorSonen IsakMårten och många andra i Lillvattnets socken i Västerbottens inland. Men hur ser priset ut för att Jernbanan måtte dragas också hit? För Didrik själv men också för alla andra som ska övertalas sälja sin skog och sitt grus.

Romanen ”Lifsens rot”, också i uppläsning av författaren,  sänds samtidigt på webben och där finns också andra program om och med Sara Lidman att lyssna på.

Producent Kerstin Wixe i Luleå.