
Idag äter man många kanelbullar i Sverige
Idag 4 oktober är kanelbullens dag. Kanelbullen är en söt bulle, som är fylld med socker, smör och kanel. Den är väldigt populär i Sverige.
Kanelbullen är kanske Sveriges vanligaste bakverk. När man fikar äter man ofta kanelbullar till kaffet. Kanelbullar har funnits i Sverige sedan 1920-talet. Då blev kanel en vanligare krydda här.
Kanelbullens dag har funnits sedan år 1999. Det var föreningen Hembakningsrådet som hittade på dagen. Föreningens medlemmar är företag som säljer ingredienser till bullar. Som mjöl, socker och jäst.
Nu har kanelbullens dag blivit en tradition. Många caféer och bagerier bakar och säljer extra många kanelbullar. Och på många arbetsplatser fikar man extra mycket med kanelbullar.
Olivia Hansson jobbar på Hälls konditori i Örebro. Hon berättar att de bakar ungefär 2000 kanelbullar idag.
– Vi har inte bakat klart alla än, men det kommer att bli runt 2000 skulle jag säga. Jag tror de flesta svenskar äter en kanelbulle idag, säger Olivia Hansson till P4 Örebro.