Världens barn P4 Värmland

Värmländska band skänker till Världens barn

Det började med att P4 Göteborg utmanade P4 Väst att hitta ett dansband från trakten som ville donera pengar till Världens barn, de hittade flera och skickade sedan bollen vidare till P4 Värmland.

Och självklart tog Värmlands musiker och band den passningen. 

– Jamen det är väl klart att man ska, det är ju jätteroligt, säger Pia Pihlgren från dansbandet Pia Pihlgrens om varför dansbandet ville skänka pengar till Världens barn. 

Pia Pihlgrens skänkte 5000 kronor och utmanade dessutom Fernandoz som minsann antog utmaningen. 

– Ja, vi skänker 5000 kronor vi också. Vi hade funderar lite om vi skulle skänka ändå men så kom ju det här upp på tapeten och då hängde vi på, säger Kalle Werner från Fernandoz. 

Och efter det så ringde vi upp Top Cats och frågade om de ville följa med i utmaningen att skänka till Världens barn och de ville de.

– Jag tänker att ett påslag på tio procent per nytt band kan man väl räkna med iallafall, så 5500 kronor från oss, säger Jon Kleppenes från Top Cats.

Top Cats utmanade i sin tur Môra-Per och Môra-Per tog tag i utmaningen.

– Ja det var ju ganska givet, en sådan här utmaning, ja då är det bara att köra på. Vi skänker 6000 kronor, säger Pär-Eric Ericsson från Môra-Per. 

Efter detta så har också fler band varit med och skänkt pengar till Världens barn. 

Purslane skänker 1000 kronor, Greenfreaks skänker 1000 kronor, Dublin Fair skänker 6500 kronor. 

Oscar Magnusson från Sven-Ingvars kom till studion och bjöd på livemusik och skänker tillsammans med sin fans 10.000 kronor.