Skåneval 2018

Planerna på nya badhuset svajar inför ett maktskifte

1:35 min

Kristianstads nya badhus är en av tvistefrågorna mellan allianspartierna, i försöken att bilda ett nytt styre.

Turerna har varit många kring bygget av ett nytt badhus i Kristianstad. Och fler turer kan det bli. Frågan är nu nämligen om de nuvarande planerna kan komma att påverkas av ett maktskifte.

– Det är fråga som vi självklart måste vara överens om hur vi ska hantera. Och är vi fyra partier så kanske det inte kommer att se ut på det sättet som det ursprungliga förslaget var, säger Karl Gemfeldt (C).

Det var i våras som det nu avgående styret, med Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna, tog beslut i kommunfullmäktige. Med en majoritet bakom sig beslutade de att starta projekteringen av ett nytt badhus för cirka en halv miljard kronor i området Näsby. Men Moderaterna vill bygga på bangårdsområdet och Kristdemokraterna vid Tivoliparken.

Det är oklart vad Alliansens gemensamma beslut blir om de tar över. Och vågmästarpartiet Sverigedemokraterna är öppna för att ändra sig.

– För oss är inte badhusfrågan helig på något sätt. Kommer det fram någon ny bra placering av badhuset är vi beredda att titta på det naturligtvis, säger Niclas Nilsson (SD).