Senatorerna läser FBI:s rapport om Kavanaugh

1:28 min

I USA har den federala polisen FBI avslutat sin extra bakgrundskontroll av domaren Brett Kavanaugh som anklagas för att ha förgripit sig på flera kvinnor under skoltiden.

Nu har senatorerna en dag på sig att läsa rapporten inför morgondagens omröstning om Kavanaugh ska godkännas som domare i Högsta domstolen.

FBI-rapporten finns i ett enda exemplar som de hundra senatorerna ska turas om att läsa innan morgondagens omröstning. Den förvaras i ett säkerhetsrum i kongressen, får inte tas ut därifrån och senatorerna får inte berätta för allmänheten vad rapporten innehåller.

Nio personer ska ha intervjuats av FBIs utredare - alldeles för få menar de demokratiska senatorerna, däribland Dick Durbin som sitter i justitieutskottet

– FBI har kapacitet att intervjua betydligt fler personer än så under den här tiden, säger Dick Durbin som också efterlyser fler exemplar av rapporten så att senatorerna få möjlighet att läsa den i lugn och ro.

Vita huset fick rapporten innan den blev tillgänglig för senatorerna och enligt en presstalesman är man säker på att inget i rapporten talar emot ett godkännande av Brett Kavanaugh. En första omröstning kommer hållas imorgon fredag.