Kvällens SHL-koll: Brynäs nära jättevändning

2:07 min

Här är höjdpunkterna från torsdagens sex SHL-matcher.

Brynäs-Timrå 3-4: Ny förlust för Brynäs

Den tunga säsongsstarten fortsätter för Brynäs. Men det var nära att kvällens match skulle sluta med Gävlejubel. SHL-nykomlingen Timrå var i ledning med hela 4-0 i mitten av den tredje perioden. Då började Brynäs vändning. Joel Kellman skickade in 1-4 med fyra minuter kvar av matchen, Jesper Boqvist gjorde 2-4 med tre minuter kvar. Och med drygt en minut kvar satte Joachim Rohdin 3-4. Men närmare än så kom inte Brynäs. 


Luleå-Färjestad 3-0: Enkel seger för Luleå

Luleå vann komfortabelt mot Färjestad med 3-0 på hemmais och klättrar från 13:e till niondeplats i tabellen. För Färjestad var det här lagets fjärde raka förlust, varav en efter förlängning mot Skellefteå.


Linköping-Mora 7-4: Målfyrverkeri i Linköping

Tabellettan Linköping fortsätter att imponera. Broc Little gjorde både sitt första och andra mål för säsongen i kvällens 7-4-seger. Linköping har nu fem raka segrar på hemmaplan.


Rögle-Malmö 1-2: Malmöseger i Skånederbyt

Malmö vann en tät match mot Skånerivalen Rögle. Frederik Storm avgjorde med sitt 2-1-mål redan i den första perioden.


Växjö-Frölunda 1-0: Perssons pärla avgjorde för mästarna

Frölunda skapade två tidiga möjligheter att spela powerplay, men utan resultat för göteborgarnas del. Istället var det Växjös Joel Persson som blev kvällens enda målskytt i mitten av den första perioden. 


HV71-Djurgården 1-3: Djurgården vände och vann

HV71 tog ledningen i mitten av den första perioden, men Djurgården kom tillbaka, mycket tack vare Adam Reideborn som stoppade 36 av 37 skott. Daniel Brodin kvitterade i slutet av första perioden, Sebastian Strandberg utökade i andra och med minuten kvar fastställde Gustav Possler slutresultatet till 3-1 för Djurgården.